Etusivu / Palvelut / Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu – lämpöä ja lämmintä käyttövettä kustannus­tehokkaasti

Energian hinnan nousu ja yleinen ympäristötietoisuus ovat lisänneet nykyaikaisten ja energiatehokkaiden lämmitysmuotojen suosiota. Yhä useampi haluaa vaihtaa sähkö- tai öljylämmityksensä kustannustehokkaampiin vaihtoehtoihin, joita ovat muun muassa erilaiset lämpöpumput.

Maalämmön lisäksi suosittu valinta talon lämmitysmuodoksi on VILP eli ilma-vesilämpöpumppu, joka on etenkin pienempiin omakotitaloihin usein kustannustehokkain ja järkevin ratkaisu. Investointi on maalämpöä huomattavasti edullisempi, ja sen voi lisätä myös toisen lämmitysmuodon rinnalle.

Ilma-vesilämpöpumppu sopii sekä ainoaksi että rinnakkaiseksi lämmitysmuodoksi

Ilma-vesilämpöpumppu toimii samalla periaatteella kuin ilmalämpöpumppu: ulkoyksikkö ottaa lämpöenergiaa ulkoilmasta, ja pumpun kylmäaine välittää sen ulkoyksiköstä sisäyksikköön. VILP siirtää tuottamansa lämpöenergian vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja käyttöveteen.

Vesi-ilmalämpöpumpun SCOP-arvo voi olla jopa 5, mikä tarkoittaa sitä, että yhdellä kilowatilla tuotetaan jopa viiden kilowatin edestä lämmitystehoa. Saneerauskohteissa ilma-vesilämpöpumppu voi pienentää sähkönkulutusta jopa 50 %, ja etenkin pienissä uudiskohteissa sähkönkulutus on ilma-vesilämpöpumpulla maalämmön kanssa samaa luokkaa.

Vesi-ilmalämpöpumpun voi asentaa joko omakotitalon ainoaksi lämmitysmuodoksi tai esimerkiksi öljylämmityksen rinnalle toiseksi lämmitysmuodoksi. Niitä voidaan asentaa myös useampia rinnakkain.

Koska ilma-vesilämpöpumppu edellyttää vesikiertoista patteriverkostoa tai lattialämmitystä, lämmitysmuodon vaihtaminen saattaa vaatia myös lämpöverkkoremonttia.

Vain nopeimmille – nyt saatavilla erä Mitsubishi Electric Ecodan R32 ilma-vesilämpöpumppuja suoraan varastosta, asennukset ehtii vielä helmikuulle!

Julkaistu 7.2.2023 • Lataa esite

Kysy minulta lisää!

Kristian Nissinen, Teemun Talotekniikka Oy

Kristian Nissinen

Putkiasentaja

045 108 1994

Laadukkaan VILPin hyötysuhde on hyvä pakkasillakin

Ilma-vesilämpöpumpun hyötysuhde heikkenee lämpötilan laskiessa. Kokonaan se lakkaa toimimasta noin 28 pakkasasteessa eli kun ulkoilman lämpötila laskee lähelle kylmäaineen lämpötilaa. Näissä tilanteissa joko ilma-vesilämpöpumpun sähkövastus tai rinnakkainen lämmitysjärjestelmä kytkeytyy automaattisesti käyttöön.

Ilma-vesilämpöpumpun paras hyötysuhde saavutetaan, kun ulkoilma on –10 °C:n ja +10 °C:n välillä. Suomessa lämpötila asettuu kyseiselle välille valtaosan ajasta, ja pitkiä yli 20 pakkasasteen jaksoja on harvoin. Ilma-vesilämpöpumpun laatu vaikuttaa siihen, kuinka merkittävästi sen teho heikkenee ja hyötysuhde laskee lämpötilan laskiessa.

Ilma-vesilämpöpumpun huoltaminen

VILP on toimintavarma ja verrattain vaivaton lämmitysjärjestelmä. Säännöllinen huolto pidentää käyttöikää ja parantaa laitteen tehoa. Perusteellinen huolto kannattaa teettää ammattilaisella muutaman vuoden välein tai kun järjestelmän toiminnassa ilmenee vikoja tai puutteita.

Laadukkaat laitteet ja laadukas asennus

Meillä on vuosien kokemus omakotitalojen energiaratkaisuista ja ilma-vesilämpöpumppujen asentamisesta. Sekä asennustyön että laitteiden laatu on meille ensiarvoisen tärkeää.

Asennamme mm. laadukkaat Mitsubishi-ilmavesilämpöpumput. Tavarantoimittajamme on jo 35 vuotta alalla toiminut Scanoffice.

Mitsubishi-ilmavesilämpöpumppu

Mitsubishi Electric Ecodan R32 -ilma-vesilämpöpumppu. Tutustu lisää.

Suunnittelemme aina asiakkaan todellisiin tarpeisiin ja energiankulutukseen vastaavan energiaratkaisun

Suosittelemme kustannustehokkainta ja aidosti järkevintä lämmitysmuotoa. Kartoitamme ja toteutamme kokonaisuuden huolellisesti ja ammattiylpeydellä. Teemme työmme rivakasti ja korkealla työmoraalilla – erinomainen työnjälki on meille kunnia-asia. Annamme työllemme viiden vuoden takuun.

Asennamme ilma-vesilämpöpumppuja saneeraus- ja uudiskohteisiin. Asennustyö kestää yleensä 2–3 päivää. Joillain paikkakunnilla ilma-vesilämpöpumpun asentaminen vaatii toimenpideluvan.

Kiinnostuitko?

Pyydä meidät kartoituskäynnille, niin suunnittelemme juuri sinun tarpeisiisi järkevimmin vastaavan energiaratkaisun! Maksuton arviokäynti ei sido mihinkään.

Soita tai jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella.