Etusivu / Palvelut / Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu säästää energiaa ja rahaa

Energian hinnan nousu ja yleinen ympäristötietoisuuden lisääntyminen on saanut monet pohtimaan kotinsa energiaratkaisuja. Ilmalämpöpumppu on tehokas ja edullinen keino parantaa esimerkiksi suoralla sähköllä ja öljyllä lämpenevien omakotitalojen energiatehokkuutta.

Energiatehokkaissa uudiskohteissa ilmalämpöpumppuja asennetaan usein ensisijaisesti viilennystä varten. Ilmalämpöpumpulla viilentäminen on tehokasta ja vie huomattavan vähän energiaa. Kesähelteillä sisätilojen viileys lisää asumisen mukavuutta, ja ilmalämpöpumpun avulla mukavuus ei maltaita maksa.

Ilmalämpöpumppu on edullinen ja vaivaton investointi

Ilmalämpöpumppu pienentää energiankulutusta jopa 20–40 %, mistä seuraa vuosittain jopa satojen eurojen säästö. Ilmalämpöpumpun SCOP-arvo on noin 3, mikä tarkoittaa sitä, että yhdellä kilowatilla tuotetaan jopa kolmen kilowatin edestä lämmitystehoa. Koska ilmalämpöpumppu on verrattain edullinen investointi, sen takaisinmaksuaika voi olla vain muutamia vuosia.

Ilmalämpöpumppu toimii niin, että ulkoyksikkö ottaa lämpöenergiaa ulkoilmasta, ja pumpun kylmäaine välittää sen ulkoyksiköstä sisäyksikköön. Sisäyksikkö puhaltaa lämmitetyn ilman huoneilmaan. Ilmalämpöpumpun avulla lämmönsäätely on helppoa, ja useimmissa pumpuissa on myös etähallinta- ja ajastusmahdollisuus.

Toimiakseen optimaalisesti ilmalämpöpumppu tarvitsee rinnalleen toisen lämmitysmuodon, kuten sähköpatterit. Ilmalämpöpumppu kannattaa useimmiten kuitenkin pitää ensisijaisena lämmitysmuotona, ja toissijainen lämmitysmuoto on hyvä asettaa muutaman asteen verran ilmalämpöpumpun asetuslämpötilaa matalammalle.

Ilmalämpöpumpun huoltaminen on yksinkertaista

Ilmalämpöpumpun huoltaminen on yksinkertaista. Sisäyksikön suodattimien säännöllinen puhdistus on tärkeää, koska lika ja pöly heikentävät pumpun tehoa ja voivat tukkia kondenssivesiputken. Perusteellinen puhdistus ja huolto kannattaa teettää ammattilaisella muutaman vuoden välein. Lisävinkkejä ilmalämpöpumpun huoltamiseen löytyy täältä.

Kysy minulta lisää!

Teemu Remes, Teemun Talotekniikka Oy

Teemu Remes

Toimitusjohtaja, sähkö- ja putkiasentaja

044 274 7422

Laadukkaat laitteet ja laadukas asennus – talotekniikkaa lämmöllä

Meillä on vuosien kokemus omakotitalojen energiaratkaisuista ja ilmalämpöpumppujen asentamisesta. Sekä asennustyön että laitteiden laatu on meille ensiarvoisen tärkeää. 

Asennamme laadukkaita Toshiban ja Mitsubishin ilmalämpöpumppuja.

Suunnittelemme aina asiakkaan todellisiin tarpeisiin ja energiankulutukseen vastaavan energiaratkaisun. Suosittelemme kustannustehokkainta ja aidosti järkevintä lämmitysmuotoa. Kartoitamme ja toteutamme kokonaisuuden huolellisesti ja ammattiylpeydellä.

Asennamme ilmalämpöpumppuja saneeraus- ja uudiskohteisiin. Asennustyö ei vaadi toimenpidelupaa, ja se kestää yleensä 4–5 tuntia. Teemme työmme rivakasti ja korkealla työmoraalilla – erinomainen työnjälki on meille kunnia-asia. Annamme työllemme viiden vuoden takuun.

Mitsubishi Electric MSZ-LN – Suomen myydyin ilmalämpöpumppu

Mitsubishi Electric MSZ-LN – Suomen myydyin ilmalämpöpumppu. Lue lisää.

Haluatko tarjouksen ilmalämpöpumpusta asennettuna?

Pyydä meidät kartoituskäynnille, niin suunnittelemme juuri sinun tarpeisiisi järkevimmin vastaavan energiaratkaisun! Maksuton arviokäynti ei sido mihinkään.

Soita tai jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella.