Etusivu / Palvelut / Käyttövesiremontti

Käyttövesiremontti – turvallisuutta ja terveellisyyttä asumiseen

Asutko vanhassa omakotitalossa, jonka käyttövesiputkien kunto on huono tai ikä kymmeniä vuosia? Tiedätkö, mitä materiaalia käyttövesiputket ovat? Missä ne kulkevat: talon rakenteissa vai näkyvillä? Onko putkiston suhteen ollut ongelmia, kuten tukoksia, vuotoja tai jäätymisiä?

Vanha käyttövesiputkisto sekä vanhat vesikalusteet voivat olla turvallisuusriski sekä talon rakenteiden että talon asukkaiden terveyden kannalta.

Pahimmillaan vanhat putket voivat aiheuttaa vuotoja ja vesivahingon pitkällä aikavälillä niin, että vaurioita ei huomaa ajoissa. Syöpyneet putket voivat myös muuttaa juomaveden rusehtavaksi ja tuoda veteen metallin makua. Pahimmillaan putki haurastuu puhki, jonka seurauksena voi aiheutua vesivahinko. Myöhään havaitun ja pitkään jatkuneen vuodon aiheuttamia vaurioita ei vakuutus välttämättä korvaa.

Käyttövesiputkiston käyttöikään vaikuttavat monet tekijät

Omakotitalon käyttövesiputkisto jaetaan kylmään ja lämpimään veteen, ja sen tekninen käyttöikä on materiaaleista ja rakennusajankohdasta riippuen 30–50 vuotta. Käyttöikä riippuu ennen kaikkea materiaalista: aikaisemmin yleisesti käytetty kupari ja rauta ruostuvat ajan saatossa. Syöpyneet putket eivät pelkästään tuo metallin makua juomaveteen, vaan ne voivat aiheuttaa vuotoja.

Käyttövesiputkien kuntoon vaikuttaa materiaalin lisäksi moni muukin seikka. Korkea vedenpaine rasittaa käyttövesiputkistoa, mutta nykyaikaiset, komposiittiset käyttövesiputket kestävät hanan toistuvan avaamisen ja sulkemisen vanhoja putkia huomattavasti paremmin. Myös asennusaikana tehdyt rakennusvirheet ovat merkittävä riski putkirikoille.

Lämpötilavaihtelun aiheuttama lämpölaajeneminen ja putken pinnalle tiivistyvä kosteus, kondenssivesi, lyhentävät putkiston käyttöikää. Lämpölaajeneminen vaurioittaa putkistoa sekä sisältä että ulkoa. Kondenssivesi puolestaan kuluttaa herkästi putken ulkopintaa, jos ilma ei pääse kiertämään ja kuivattamaan sitä.

Kysy minulta lisää!

Kristian Nissinen, Teemun Talotekniikka Oy

Kristian Nissinen

Putkiasentaja

045 108 1994

Käyttövesiremontti TeeMun Talotekniikalta – talotekniikkaa lämmöllä

Käyttövesiremonttia kutsutaan myös tutummin putkiremontiksi. Putkiremontissa vanhat käyttövesiputket vaihdetaan useimmiten nykyaikaisiin komposiittiputkiin. Nykyään yleinen tapa on tehdä uudet käyttövesiputket pintavetona. Tällöin vanhan talon rakenteita ei tarvitse rikkoa, joten remontti on turvallisuuden lisäksi edullinen. Vanhat putket voi jättää tulpattuina paikoilleen, mikäli vanhassa putkistossa ei ole vuotoja eikä rakenteissa kosteutta.

Komposiitin etuja verrattuna muihin materiaaleihin ovat kestävyys, turvallisuus ja hygieenisyys. Komposiitti kestää hyvin myös lämpötilan vaihtelua ja painetta. Käytämme remonteissamme Uponorin ja Wavinin laadukkaita komposiittiputkijärjestelmiä. Järjestelmätakuu on 10 vuotta.

Käyttövesiremontti – huolellisesta suunnittelusta esteettiseen toteutukseen

Käyttövesiputkiston uusiminen alkaa huolellisella suunnittelulla. Haluamme kuulla asiakkaan toiveet ja tarpeet, ja tarjoamme niihin aidosti parhaita ratkaisuja. Teemme remontin esteettisesti, ja samassa yhteydessä voimme tarvittaessa myös päivittää vesikalusteet uusiin.

Varsinainen asennustyö kestää yleensä 2–3 päivää

Remontti haittaa asumista hyvin vähän: vesi on useimmiten poikki vain 2–6 tuntia. Työn valmistuttua käymme sen asiakkaan kanssa huolellisesti läpi ja siivoamme jälkemme. Teemme työmme korkealla moraalilla, ja laadukas työnjälki on meille kunnia-asia. Annamme työllemme viiden vuoden takuun.

Kuinka paljon putkiremontti maksaa?

Voit laskea putkiremontin hinnan suoraan Hanakat-putkiremonttilaskurilla klikkaamalla tästä.

Haluatko, että kerromme lisää?

Pyydä meidät kartoituskäynnille, niin katsotaan yhdessä, miten voimme auttaa. Maksuton arviokäynti ei sido mihinkään.

Soita tai jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella.