Etusivu / Palvelut / Maalämpö

Maalämpö uudis- ja saneerauskohteisiin

Maalämpö on maaperään ja vesistöön varastoitunutta energiaa, joka on peräisin auringon säteilystä tai maapallon ytimessä tapahtuvasta radioaktiivisesta hajoamisesta. Sen hyödyntäminen rakennusten ja käyttöveden lämmitykseen on ekologista ja kustannustehokasta.

Maalämpö on yksi toimintavarmimmista lämmitysmuodoista.

Maalämpö on uusiutuva energianlähde, ja maalämpöjärjestelmää voi hyödyntää myös rakennuksen viilentämiseen.

Maalämmön suosiota ovat viime vuosina lisänneet energian hinnan nousu, ympäristötietoisuuden lisääntyminen ja maalämpöjärjestelmien tekninen kehitys. Maalämmöllä voi lämmittää niin pientaloja kuin esimerkiksi isoja teollisuuskohteita. Nykyään yli puolet omakotitalorakentajista valitseekin lämmitysmuodoksi maalämmön.

Näin maalämpöpumppu toimii

Maalämpöpumppu kerää lämpöenergiaa kallioon poratusta maalämpökaivosta tai maahan kaivetusta lämmönkeruuputkistosta. Lämpöpumppu hyödyntää kompressoritekniikalla kerätyn lämmön ja jakaa sen talon lämpö- ja lämminvesijärjestelmään. Tämän jälkeen lämpönsä luovuttanut lämmönkeruuneste palaa porausreikään kiertämään.

Maalämpöjärjestelmän hyötysuhde on suoraa sähkölämmitystä huomattavasti parempi. Järjestelmän SCOP-luku voi olla jopa 5, mikä tarkoittaa sitä, että yhdellä kilowatilla tuotetaan jopa viiden kilowatin edestä lämmitystehoa. Investoinnin takaisinmaksuaika riippuu esimerkiksi lämmitettävän talon koosta: pienemmissä omakotitaloissa esimerkiksi ilma-vesilämpöpumppu (VILP) saattaa olla maalämpöä kustannustehokkaampi vaihtoehto.

Vain nopeimmille: nyt saatavilla erä Niben maalämpöpumppuja suoraan varastosta – kysy tarjous ja asennusaika!

Julkaistu 7.2.2023

Kysy minulta lisää!

Kristian Nissinen, Teemun Talotekniikka Oy

Kristian Nissinen

Putkiasentaja

045 108 1994

Maalämpö on toimintavarma ja vaivaton lämmitysjärjestelmä

Lämmitysmuodon vaihtaminen maalämpöön onnistuu mistä tahansa lämmitysmuodosta. Remontin laajuuteen vaikuttaa kuitenkin aikaisempi lämmitysmuoto ja se, kuinka suuritöistä aikaisemman lämmitysjärjestelmän purkaminen on. Koska maalämpö edellyttää vesikiertoista lämmitysjärjestelmää, lämmitysmuodon vaihtaminen saattaa vaatia myös lämpöverkkoremonttia.

Maalämpöjärjestelmän asentaminen uudiskohteisiin on luonnollisesti yksinkertaisempaa, ja se onnistuu lähes kaikissa tapauksissa. Esteenä maalämmön asentamiselle voi olla esimerkiksi rakennuksen sijaitseminen pohjavesialueella. Laitteisto ei vie suurta tilaa, ja asennustyö on useimmiten ohi 2–3 päivässä.

Maalämpö on toimintavarma ja verrattain vaivaton lämmitysjärjestelmä. Se ei vaadi juurikaan huoltoa, ja automatiikka ilmoittaa yleensä mahdollisista vikatilanteista. Maalämpöpumpun tekninen käyttöikä on noin 20 vuotta, ja kaivon käyttöikä on yli 50 vuotta.

Lämmitysjärjestelmä TeeMun Talotekniikalta – suunnitellaan yhdessä juuri teidän tarpeisiinne vastaava ratkaisu!

Asennamme laadukkaita ja toimintavarmoja NIBEn maalämpöpumppuja niin uudis- kuin saneerauskohteisiin. Suunnittelemme ratkaisun, joka on järkevä energiankulutuksen, mahdollisten aikaisempien energiaratkaisujen ja kustannustehokkuuden kannalta. Kartoitamme ja toteutamme kokonaisuuden huolellisesti ja ammattiylpeydellä.

Ennen varsinaista maalämpöpumpun asennustyötä on haettava porauslupa ja tarvittaessa purettava vanha lämmitysjärjestelmä. Asennustyö itsessään koostuu muun muassa lämpökaivon porauksesta, uusien laitteiden asennuksesta, sähkötöistä ja tarvittavista säädöistä, ja se kestää yleensä 2–3 päivää. Teemme työmme rivakasti ja korkealla työmoraalilla – erinomainen työnjälki on meille kunnia-asia. Annamme työllemme viiden vuoden takuun.

Kiinnostuitko?

Pyydä meidät kartoituskäynnille, niin suunnittelemme juuri sinun tarpeisiisi järkevimmin vastaavan energiaratkaisun! Maksuton arviokäynti ei sido mihinkään.