Etusivu / Palvelut / Sähköauton latausasema

Sähköauton latausasema kotiin

Sähköauton latausasema kotona mahdollistaa sujuvan autoilun – autosi latautuu turvallisesti yön aikana ja on täydessä valmiudessa aamulla. Sähköauton lataaminen kotona onnistuu helpoiten, kun latausasema on mitoitettu oikein talosi sähköjärjestelmä huomioiden.

Sähköauton latausasema tuo turvallisen latauksen kotiin

Sähköauton lataus pistorasiasta

Sähköauton lataus onnistuu kotona myös normaalista suko-pistokkeesta, mutta tällöin lataus on huomattavan hidasta johtuen saatavilla olevasta virrasta. Vanhemmissa taloissa liitännät ja johdotukset ovat myös hyvä tarkastaa, jotta ne kestävät latauksen aiheuttamaa jatkuvaa kuormitusta lämpenemättä.

Normaalia sähköpistoketta ei ole suunniteltu jatkuvalle, korkeammalle kuormitukselle, joten suko-pistokkeesta ladattaessa tulee lataustehoa myös alentaa huomattavan paljon paloturvallisuuden säilyttämiseksi.

Jos olet epävarma kotisi sähköjärjestelmän kunnosta ja sen kestosta, ota meihin yhteyttä – autamme mielellämme!

Älykkäällä kotilatausasemalla varmistat nopean ja turvallisen latauksen

Sähköauton kotilatausasemalla voit ladata huoletta autoasi ilman, että tarvitsee huolehtia sähköverkon kuormituksesta tai palavista sulakkeista.

Nykyaikaiset sähköauton latausasemat säätävät autolle annettavaa tehoa automaattisesti kiinteistösi kuormituksen mukaan dynaamisella kuormanhallinnalla.

Esimerkiksi laittaessasi saunan kiukaan päälle, alentaa latausasema automaattisesti saatavilla olevaa virtaa, jos kiinteistön sähköverkon kokonaiskuormitus niin vaatii.

Sähköauton lataus aiheuttaa hetkellisesti suuren piikin kotisi sähköjärjestelmän kuormitukseen, joten varsinkin tyypillisellä 3 x 25 A pääsulakekoolla tarvitaan latausaseman toiminnan takaamiseksi latausasemaa, josta dynaaminen kuormanhallinta löytyy.

Keskimäärin Suomalainen ajaa päivässä 52 kilometriä. 20 kWh/100 km kulutuksella akkua kuluisi siis päivässä vain noin 10-11 kWh, jonka lataukseen menisi noin tunti.

Tyypillisimmin kotilatausasemat asetetaan antamaan autollesi 11 kW lataustehon. Tämä on suurimmissa osassa markkinoilla olevia sähköautoja maksimiteho, jota auton AC-laturi suostuu ottamaan vastaan.

Asentamiemme latausasemien tehoa on mahdollista kasvattaa kuitenkin aina 22 kW asti, mikäli talon sähköjärjestelmän teho sen sallii.

Tyypillisesti auto on latauksessa yön yli, jolloin 11 kW suurempaan lataustehoon ei kuitenkaan ole tarvetta.

Kysy minulta lisää!

Joel Laitinen, Teemun Talotekniikka Oy

Joel Laitinen

Sähköasentaja

044 530 0701

Sähköauton latausaseman asennus

Autamme mielellämme sähköauton kotilataukseen liittyvissä kysymyksissä ja varmistamme, että lataus on kotonasi sujuvaa ja turvallista.

Kartoitamme aina sähköauton latausaseman asennusta suunniteltaessa kiinteistönne tilanteen ja käyttötarpeenne, jotta voimme tarjota oikeaa ja oikein asennettua ratkaisua.

Latausasema asennus sisältää:

 • Kiinteistön sähköjärjestelmän kartoituksen
 • Latauslaitteen asennuksen
 • Latausaseman syöttökaapelin ja kytkennän kiinteistön sähkökeskukseen
 • Latausaseman kytkeminen vapaaseen sulakkeeseen ja vikavirtasuojaan
 • Aseman lataustehon säätäminen
 • Käyttöönottotarkastuksen ja dokumentoinnin
 • Käytönopastus latausaseman käyttöön

Tutustu tarjoamaamme latausasemaan.

Beny Smart -latausasema

Beny Smart – Älykäs sähköauton latausasema

Dynaamisella kuormanhallinnalla huoletonta latausta

Beny Smart -latausasema sisältää dynaamisen kuormanhallinnan, joten voit ladata huoletta autoasi ilman pelkoa palaneista sulakkeista. Latauslaite voidaan asettaa myös säätämään auton lataustehoa aurinkopaneelien tuottaman energian mukaisesti.

Latauslaitteen dynaaminen kuormanhallintaan liitetään asennettaessa virtamuuntajat, jotka haistelevat talosi käyttämää tehoa ja säätävät autolle annettavan lataustehon käytettävissä olevan tehon mukaan.

Ohjaa latausta ja seuraa kulutettua energiaa sovelluksella

Halutessasi voit asentaa latausaseman oman sovelluksen puhelimeesi, jolloin voit seurata ja ohjata latauslaitteen toimintaa. Sovelluksen kautta voit ajastaa autosi latauksen, määrittää lataustilan ja nähdä lataustapahtumien historatiedot.

Hyödynnä talosi tuottama aurinkoenergia

Beny-latauslaitteen voi asettaa säätämään auton lataustehoa aurinkopaneelien tuottaman energian mukaisesti. Näin saat autosi akun täyteen puhdasta, itse tuottamaasi aurinkoenergiaa! Latauslaite saa tarvittavan tiedon aurinkopaneelijärjestelmän syöttökaapelin ympärille asetettavista virtamuuntajista.

 • Latausasema on saatavilla joko kiinteällä Type 2 -kaapelilla tai ilman kaapelia.
 • Latausteho: 4.1kW–22 kW
 • Lue lisätietoja esitteestä klikkaamalla tästä.
 • Katso lisätietoja valmistajan sivuilta: Beny Smart

Hinta asennettuna alkaen 1 490 €

 • Sisältää asennuksen 5 m päähän mittauskeskukselta
 • Sisältää asennuksen 11 kW lataustehoon
 • Seinäasennus

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Haluatko kuulla lisää sähköauton kotilatauksesta?

Soita meille tai jätä yhteydenottopyyntö alla olevan lomakkeen kautta. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.