Etusivu / Palvelut / Lämpöverkkoremontti

Lämpöverkkoremontti pienentää riskejä ja asumisen kuluja

Asutko vanhassa omakotitalossa, jonka lämmitysputkien ja pattereiden kunto on huono tai ikä kymmeniä vuosia? Haluaisitko vaihtaa taloosi energiatehokkaamman lämmitysmuodon, mutta se edellyttäisi lämmönjakeluverkoston vaihtamista vesikiertoiseen?

Vanhat lämmitysputket kulkevat usein talon rakenteissa, joten pahimmillaan ne voivat aiheuttaa vuotoja ja vesivahingon pitkällä aikavälillä niin, että vaurioita ei huomaa ajoissa. Myöhään havaitun ja pitkään jatkuneen vuodon aiheuttamia vaurioita ei vakuutus välttämättä korvaa.

Lämmitysmuodon vaihtaminen esimerkiksi ilma-vesilämpöpumppuun tai maalämpöön edellyttää vesikiertoista lämmönjakotapaa. Tällöin lämpöverkkoremontti kannattaa tehdä osana kokonaisvaltaisempaa energiaremonttia. Lämmitysmuodon vaihtaminen ja lämpöverkkoremontti pienentävät energiankulutusta ja säästävät rahaa.

Putkiston ja pattereiden käyttöikään vaikuttavat monet tekijät

Lämmitysputkiston käyttöikä on noin 30–40 vuotta. Käyttöikään ja kuntoon vaikuttavat monet tekijät, kuten asennusaikana tehdyt virheet sekä putkiston materiaali. Putkistossa kulkeva kuuma vesi kuluttaa pahoin etenkin vanhanaikaisia metalliputkia. Myös veden laatu vaikuttaa putkiston kuntoon: mitä hapekkaampaa vesi on, sitä todennäköisemmin metalliputki ruostuu.

Lämpötilavaihtelun aiheuttama lämpölaajeneminen ja putken pinnalle tiivistyvä kosteus, kondenssivesi, lyhentävät putkiston käyttöikää. Lämpölaajeneminen vaurioittaa putkistoa sekä sisältä että ulkoa. Kondenssivesi puolestaan kuluttaa herkästi putken ulkopintaa, jos ilma ei pääse kiertämään ja kuivattamaan sitä.

Vaikka pattereissa olisi vielä käyttöikää jäljellä ja vesivahingon riski pieni, kannattaa harkita niiden uusimista osana lämpöverkkoremonttia. Uudet, nykyaikaiset patterit ovat vanhoja energiatehokkaampia, ja ne tuottavat lämpöä tasaisemmin. Nykyaikaisissa säätöjärjestelmissä on usein myös etäohjausmahdollisuus.

Kysy minulta lisää!

Kristian Nissinen, Teemun Talotekniikka Oy

Kristian Nissinen

Putkiasentaja

045 108 1994

Lämpöverkkoremontti TeeMun Talotekniikalta – talotekniikkaa lämmöllä

Lämpöverkkoremontissa vanhat lämmitysputket vaihdetaan useimmiten komposiittiputkiin. Nykyään yleinen tapa on tehdä uudet lämmitysputket pintavetona. Tällöin vanhan talon rakenteita ei tarvitse rikkoa, joten remontti on turvallinen ja edullinen. Vanhat putket voi jättää tulpattuina paikoilleen, mikäli vanhassa putkistossa ei ole vuotoja eikä rakenteissa kosteutta.

Komposiitin etuja verrattuna muihin materiaaleihin ovat kestävyys, turvallisuus ja hygieenisyys. Komposiitti kestää hyvin myös lämpötilan vaihtelua ja painetta. Käytämme remonteissamme Uponorin ja Wavinin laadukkaita komposiittiputkijärjestelmiä.

Lämpöverkkoremontti – huolellisesta suunnittelusta esteettiseen toteutukseen

Lämpöverkkoremontti alkaa huolellisella suunnittelulla. Kuuntelemme asiakkaan toiveita ja tarpeita, ja tarjoamme niihin aidosti parhaita ratkaisuja. Huomioimme remontissa estetiikan: suunnittelemme putkien sijainnin huolellisesti, ja putket on mahdollista koteloida.

Varsinainen asennustyö kestää yleensä 3–5 päivää. Remontti haittaa asumista vain vähän: lämpö on useimmiten poikki muutamien päivien ajan, mutta remontin aikana talon lämmitys hoituu väliaikaisilla sähköpattereilla. Työn valmistuttua käymme remontin asiakkaan kanssa huolellisesti läpi ja siivoamme jälkemme. Annamme työllemme viiden vuoden takuun.

Teemme työmme korkealla moraalilla, ja laadukas työnjälki on meille kunnia-asia.

Kuinka paljon lämpöverkkoremontti maksaa?

Laske lämpöverkkoremontin hinta suoraan Hanakat-patteriremonttilaskurilla klikkaamalla tästä!

Kiinnostuitko?

Pyydä meidät kartoituskäynnille, niin katsotaan yhdessä, miten voimme auttaa. Maksuton arviokäynti ei sido mihinkään.

Soita tai jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella.