Etusivu / Palvelut / Aurinkopaneelit omakotitaloon

Aurinkopaneelit omakotitaloon huolellisella suunnittelulla ja kuuden vuoden kokemuksella

Suunnitteilla aurinkopaneelit omakotitaloon? Aurinkosähköjärjestelmä on nykyaikainen ja ekologinen energiaratkaisu, joka lisää kotitalouden omavaraisuutta ja pienentää asumisen kustannuksia. Kun ylijäämäsähkön voi myydä sähköverkkoon, etenkin korkeiden sähkön hintojen aikaan paneeleilla voi päästä jopa huomattaviin tienesteihin.

Epävakaa markkinatilanne tekee energian hinnan ennustamisesta haastavaa, mutta oletus on, että sähkön hinta tuskin palaa enää esimerkiksi vuoden 2020 tasolle.

Omavaraisuus sähkön suhteen on näin ollen taloudellista ja järkevää, ja itse tuotetusta sähköstä ei tarvitse maksaa veroja.

Aurinkopaneeleiden hankinta omakotitaloon sekä niiden ylläpito on yksinkertaista: rakennus- tai toimenpidelupaa ei tarvita, ja asentamisesta saa kotitalousvähennyksen. Huoltaminen ei vaadi paljon sekään, sillä useimmiten pelkkä sadevesi riittää pitämään paneelit puhtaina.

Pyydä meidät arviokäynnille

Aurinkopaneelit omakotitaloon, Jyväskylä

Laadukkaat komponentit takaavat aurinkosähköjärjestelmän turvallisuuden ja tehokkuuden

Aurinkosähköjärjestelmä koostuu aurinkopaneeleista ja invertteristä. Aurinkopaneelit on valmistettu piikennoista, jotka muuttavat valosähköisen ilmiön avulla auringon säteilyenergian käyttökelpoiseksi tasasähköksi (DC). Paneelien tuottama tasasähkö viedään kaapelia pitkin invertterille. Invertterin tehtävänä on muuttaa aurinkopaneeleiden tuottama tasasähkö sähköverkkoon sopivaksi vaihtosähköksi (AC).

Voimalan toimivuuden, turvallisuuden ja tehokkuuden vuoksi on olennaista, että sen komponentit ovat olosuhteisiin sopivat, laadukkaat ja kestävät. Käytämme Suomen vaativiin olosuhteisiin tarkoitettuja tuotteita, ja tavarantoimittajamme on jo 35 vuotta alalla toiminut Scanoffice.

Käyttämämme paneelit ovat Canadian Solarin ja ZNShine Solarin valmistamia. Niistä kumpikin on hyväksytty korkeimpaan Tier 1 -luokkaan, johon vain kaksi prosenttia valmistajista hyväksytään. Asentamamme invertteri on Sofar Solar ja kattokiinnitysjärjestelmämme Nordic Sunin sekä Oriman valmistamia.

Aurinkopaneeleiden seuraksi toimitamme ja asennamme halutessasi myös energiaa säästävät, nykyaikaiset lämmönlähteet, kuten ilmalämpöpumpun, maalämmön sekä vesi-ilmalämpöpumpun. Halutessasi autamme samalla myös muissa kodin sähkö– ja putkitöissä, jotta uudesta aurinkosähköjärjestelmästä saadaan aidosti kaikki hyöty irti.

Kysy minulta lisää!

Joel Laitinen, Teemun Talotekniikka Oy

Joel Laitinen

Sähköasentaja

044 530 0701

Aurinkopaneelit omakotitaloon aidosti järkevänä kokonaispakettina

Laadukkaiden komponenttien lisäksi hyvä aurinkovoimala on suunniteltu ja mitoitettu oikein sekä asennettu asianmukaisesti. Pyrkimyksenämme on kattaa aurinkosähköjärjestelmällä 20–35 % talouden vuosittaisesta kokonaiskulutuksesta niin, että mahdollisimman suuri osa järjestelmän tuottamasta energiasta tulee talouden omaan käyttöön.

Mitoituksen lisäksi on tärkeää suunnitella paneeleiden asennuspaikka oikein. Optimaalisia ilmansuuntia ovat etelä, kaakko ja lounas, mutta ilmansuuntien lisäksi myös lappeiden jyrkkyydellä on merkitystä. Asiantunteva ammattilainen osaa arvioida, mikä on sopiva paneelien määrä ja asennuspaikka.

Myös kaapeloinnilla ja invertterin sijainnilla on merkitystä. Invertteri kytketään sähkökeskukseen, joten sen olisi hyvä olla suhteellisen lähellä sähkökeskusta. Invertterin ja sähkökeskuksen välille tarvitaan turvakytkin, jonka tulee olla ulkona verkkoyhtiön edustajan käytettävissä.

Pyydä maksuton arviokäynti

Näin asentuvat aurinkopaneelit omakotitaloon

Asennamme aurinkopaneelit omakotitaloon jo lähes kuuden vuoden kokemuksella, ja annamme työllemme viiden vuoden takuun. Teemme työmme rivakasti ja korkealla työmoraalilla – erinomainen työnjälki on meille kunnia-asia.

Työmme alkaa aina huolellisesta suunnittelusta. Kartoituskäynnillä käymme läpi huolellisesti edellä mainitut, suunnittelun onnistumiseen vaikuttavat tekijät.

Asennustyö puolestaan sisältää seuraavat vaiheet:

  1. aloituspalaveri asiakkaan kanssa
  2. asennus laadukkaasti standardien mukaisesti
  3. käyttöönotto
  4. asiakkaan opastus laitteiden käyttöön
  5. asianmukaiset mittaukset ja mittauspöytäkirjat
  6. ilmoitus verkkoyhtiölle tuotantolaitteistosta

Suunnitellaanko aurinkosähköjärjestelmä yhdessä?

Pyydä meidät kartoituskäynnille, niin suunnittelemme huolellisesti juuri sinun tarpeisiisi sopivan aurinkosähköjärjestelmän. Maksuton arviokäynti ei sido mihinkään.

Soita tai jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella.